Wildedreef 3, 9850 LANDEGEM    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Chili con carne

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

  • 3 wortels
  • 3 rode paprika's
  • 1 eetlpl olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden 
    ► Knoflook geef het immuunsysteem een enorme boost!
  • 200 g americain, vers
  • een snuifje gedroogd komijnpoeder 
    ► Komijn kan spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, een opgeblazen gevoel en darmontstekingen, helpen verminderen.
  • 1 kflpl gedroogd paprikapoeder (mild)
  • 1 kflpl gedroogde chilivlokken
    ► Chilipoeder bevat 'capsaïcine' wat de bloedomloop bevordert.
  • 400 g tomatenblokjes, uit blik
  • 125 g rode bonen, uit blik
  • peper en kruiden, naar eigen smaak
  • 2 eetlpl zure room

WERKWIJZE:

  • Snij de wortels en rode paprika's in kleine stukken en stoom of kook beetgaar.
  • Verhit de olijfolie in een grote pot. Voeg de ui en look toe en laat ca. 2 minuten bakken tot glazig.
  • Voeg de americain toe en bak al roerend tot deze geen roze kleur meer heeft,
  • Voeg de gestoomde groenten en kruiden (komijn, paprika, chili) toe en laat 2 minuten meebakken,
  • Voeg de tomatenblokjes en bonen (zonder vocht) toe en laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen,
  • Kruid nog even bij met peper, serveer op twee borden en werk af met de zure room,
  • Smakelijk!

TIP:

  • Grote honger? Kook 100 g volkoren rijst voor een volwaardige warme maaltijd!
  • Veel tijd? Voeg dan de ongekookte wortels en paprikastukjes toe aan het tomaten-americainmengsel, in plaats van apart te stomen. Laat alles een uurtje pruttelen op een laag vuur.