Wildedreef 3, 9850 LANDEGEM    09 311 97 63    sofie@balans-voedingscoaching.be
terug naar alle recepten

Gevulde portobello met een kruidige quinoasalade & algenpesto

INGREDIËNTEN voor 4 porties algenpesto:

  • 50 g algen of zeewier, vers
  • 50 g rucola, vers
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie, extra viërge

WERKWIJZE:

  • Spoel de algen en de rucola grondig en droog in een slazwierder.
  • Voeg alles samen in de blender en geniet van een heerlijke pesto.

 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

  • 100 g quinoa, ongekookt gewogen
  • 200 ml kokend water
  • 1 kl kurkuma
  • 4 portobello ‘s
  • 8 groene asperges
  • 8 kerstomaten, in vier gesneden

WERKWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Spoel de quinoa grondig in een vergiet.
  • Breng het water aan de kook, voeg de quinoa en de kurkuma toe, dek af met een deksel en laat 7 minuten koken op een middelhoog vuur.
  • Haal na 7 minuten de quinoa van het vuur en laat nog 5 minuten verder garen.
  • Verwijder de steeltjes van de portobello ‘s en plaats gedurende 20 minuten in de oven.
  • Schil de onderste 4 cm van de groene asperges en stoom deze (afhankelijk van hun dikte) 3 à 5 minuten.
  • Voeg de kerstomaten toe aan de quinoa.
  • Vul de portobello met een laagje pesto en quinoa.
  • Werk af met de groene asperges en het zeewier.